Mevisor Automatika Kft. • 2000 Szentendre, Ady Endre út 74. • e-mail:mevisor@mevisor.hu • tel/fax: +36 26 314 520
Kezdőlap Elérhetőség Referenciák GVOP Pályázat
Fizetőparkoló


Miért van rá szükség
A parkolóterületek tulajdonosai, üzemeltetői gyakorta kénytelenek a területükre érkező gépjárművek várakozását korlátozni, befolyásolni. Ennek eszköze az, hogy a beérkező járműveket, aszerint hogy milyen célból várakoznak a területen, fizetésre kényszerítik. Van aki csak várakozik és később tovább megy, van aki ügyet intéz, vámol stb, van aki vásárol. Egy ilyen parkolóval szemben támasztott igények kielégítésére alkalmas a korszerű, variálható, fizetőparkoló.

Parkolási díjak fizetése
Van aki kedvezményt kap, van aki készpénzzel fizet, van aki bérletet vált. A fizetés történhet Fizetőautomatánál, ún. távfizetési ponton, vagy a parkolóból történő kilépéskor a kijáratnál. Ezek a rendszerek leginkább bevásárló-központokban, vagy parkolóházakban találhatók meg. A fizetőparkoló kombinálható bérletkezeléssel, vagy a forgalom gyorsítása érdekében rendszámfelismeréssel. A parkolási díjak és parkolási kedvezmények sokrétűen variálhatóak.

Parkolórendszereink moduláris felépítésűek
A MeviPark rendszer széleskörűen alkalmazkodik a vevő igényeihez. A parkoló mindenféle változatban elérhető a teljesen automatikus működésűtől a teljesen manuális vezérlésűig. Önnek csak meg kell határoznia a parkolással szemben támasztott követelményeit, és mi ehhez alakítjuk a rendszerünket.

Példa a MeviPark rendszerrel megoldható parkolástechnikai problémákra
Legutóbbi parkolástechnikai fejlesztésünk alvállalkozóként Közép-Kelet Európa legnagyobb logisztikai termináljának járműirányító rendszerrel egybeépített fizetőparkolójának a szoftveres megvalósítása volt. A rendszer összetettségére jellemző, hogy a MeviPark szoftverek összesen 25 LAN hálózatba kötött számítógépen futnak. A rendszer által kezelt sorompós áthaladási pontok száma 20, amiből 6-nál rendszámfelismerés működik. A járművek parkolási díjának kiegyenlítésére 3 db fizetőautomata lett üzembe helyezve. A rendszer által lekezelt járműmozgások száma naponta több mint 7000 db.
  Mevisor Automatika Kft. • 2000 Szentendre, Ady Endre út 74. • e-mail:mevisor@mevisor.hu • tel/fax: +36 26 314 520