Mevisor Automatika Kft. • 2000 Szentendre, Ady Endre út 74. • e-mail:mevisor@mevisor.hu • tel/fax: +36 26 314 520
Kezdőlap Elérhetőség Referenciák GVOP Pályázat
Mérés gyártósoron


Az ilyen berendezések az alábbi célokat valósítják meg:

A tömegtermelésben minden alkatrészt bevizsgálnak.
A tömegtermelést idáig az jellemezte, hogy jó minőségű alapanyagból, jól karbantartott gépekkel statisztikusan arra számítottunk hogy egyforma minőségű terméket gyártunk. Az élet azonban azt mutatja, hogy ez nem mindig van így. Ilyenkor a kamerás technika a megoldás. Minden alkatrészt gyorsan hatékonyan minősít. A hibásakat kiválogatja. Vevőink egyedileg ellenőrzött gyártmányt, alkatrészt kapnak.

Gyártás közben a részegységeket abban a fázisban megvizsgáljuk, minősítjük, mielőtt azok beépülnének a főegységbe.
Ha egy végtermék hibás, akkor rengeteg felesleges energiát öltünk bele, miközben már egy korábbi állapotában is kiselejtezhettük volna. Erre is alkalmas a kamerás rendszer. Bizonyos állapotokban, még összeszerelés előtt ellenőrizzük az alkatrészeket, és ha már akkor hibás, akkor azt a sorból kiemeljük.

A rendszer által szolgáltatott folyamatos mérési eredmények változásából következtethetünk a meghibásodásra még a hibás alkatrész megjelenése előtt.
Mérőrendszereink a mért adatokat grafikusan is megjeleníthetik. A grafikonokon látható a mért eredmények gyártás közbeni szórása, ami természetes velejárója az ipari termelésnek. Ha a tűrésen belül vannak, akkor az a paraméter rendben van. Ha azonban láthatóan valamilyen irányba elkezd szórni, akkor még azelőtt beavatkozhatunk a gyártásba, mielőtt a kérdéses paraméter a tűrésmezőn kívülre csúszna. Így a selejtarányt javíthatjuk.

Alkatrész geometriájának vizsgálata.
Vannak olyan alkatrészek amelyek kis méretűek, és érzékenyek, így nem lehetséges hagyományos érintéses módon mérni, minősíteni őket. Tipikus példa erre egy izzólámpa wolframszála. Ilyenkor is kamerás rendszert ajánlunk. Az alkatrészt akár több irányból is megvizsgáljuk.

Feliratellenőrzés.
Sok gyártmányra felirat kerül. Ezeket is meg tudjuk vizsgálni. Egyszerűbb esetben csak a felirat meglétét vizsgáljuk, de szükség lehet a teljes felirat visszaolvasására is. Így megállapíthatjuk, hogy az van-e a gyártmányon amit rá szándékoztak írni.

Ragasztásellenőrzés.
Kamerás rendszerrel ellenőrizhetjük hogy a gép megfelelő mennyiségű ragasztóanyagot vitt-e fel a ragasztandó felületre. Ilyen esetekben az történik, hogy a ragasztandó felületekre felviszik a ragasztóanyagot és összezárják őket. Nincs más mód az ellenőrzésre, csak a kamerás rendszer. A felvitt anyagot ellenőrizhetjük hogy jó helyen van-e, és a mennyiségére is következtethetünk.

A képfeldolgozás új távlatokat nyit a gyártástechnológiában. Ott ahol eddig csak egy-egy alapparamétert mértek, a kamerás technika egy összetettebb magasabb intelligenciájú mérést is elvégezhet.

Példa a képfeldolgozás módszerével megoldható mérési problémára
Egyik rendszerünk egy nagy dunántúli cégnél 2 méter hosszú, 4 m/s sebességű, másodpercenként érkező alkatrészeket vizsgál meg oly módon, hogy a gyártmány adatait közvetlenül CAD rendszertől kapja. A kamerák 75 képkockát készítenek másodpercenként, amit a rendszer real-time módon dolgoz fel. A mérés pontossága tizedmilliméteres. CAD rendszerrel vezérelt képfeldolgozásról bővebben a Pályázat menüpont alatt olvashat.
  Mevisor Automatika Kft. • 2000 Szentendre, Ady Endre út 74. • e-mail:mevisor@mevisor.hu • tel/fax: +36 26 314 520