Mevisor Automatika Kft. • 2000 Szentendre, Ady Endre út 74. • e-mail:mevisor@mevisor.hu • tel/fax: +36 26 314 520
Kezdőlap Elérhetőség Referenciák GVOP Pályázat
Programok


A parkolás technikában alkalmazott szoftvereink javarészt saját fejlesztésűek. A parkoló rendszereink moduláris felépítését segíti elő az, hogy a fontosabb részfeladatokra külön programokat alkalmazunk.

A parkoló adatainak kezelését az Adatbáziskezelő szerver (DBServer) végzi. Ez a szoftver tartja nyilván a parkolóban tartózkodó gépkocsikat, a bérlettel rendelkező gépkocsi tulajdonosok adatait, de itt kerülnek mentésre a statisztikakészítéshez nélkülözhetetlen adatbázisok és a rendszámfelismeréskor készített fotók is. A adatbáziskezelő szerver LAN-hálózaton kapcsolódik a rendszert vezérlő többi programhoz.

A Kapukezelő szerver (GServer) maximum 16 darab áthaladási pont (kijárat, vagy bajárat) vezérlését végzi. Ez a program vezérli a járműérzékelő elektronikákat, sorompókat, kártyaolvasókat, stb... Itt történik a rendszámfelismerés is.

A Fizetőautomata vezérlő program (FAMServ) 8 darab fizetőautomata kezelését képes elvégezni.

A fenti vezérlőprogramokon kívül különböző felhasználói interfészek segítik a parkoló személyzetét a forgalom és az adminisztráció zökkenőmentes kezeléséhez.

A Kapukezelő munkaállomás nevű program tetszőleges számú áthaladási pont (kijárat, vagy bejárat) kezelését segíti elő. Amennyiben az áthaladási pont nem automata üzemeltetésű, itt kell a kezelőnek megadni a jármű átlépéséhez szükséges adatokat, de ez a program vezérli az APEH által elfogadott pénztárgépet is (csak kijáratnál).

Az Ellenőrzőponti munkaállomás nevű programnak a szerepe a logisztikai parkolók esetében fontos. Ez a program a járművek rakodóállomásán vannak telepítve, és itt lehet lenyugtázni azt, hogy a jármű a rakodásra megjelent.

A parkoló adatainak kezelésére szolgál a SetPark nevű program. Ezzel lehet karbantartani a bérletes gépkocsi tulajdonosok adatait, de itt lehet elkészíteni a különböző statisztikákat is.

  Mevisor Automatika Kft. • 2000 Szentendre, Ady Endre út 74. • e-mail:mevisor@mevisor.hu • tel/fax: +36 26 314 520